Högrevsburgare med två såser och friterad lök
Hej, Linas Kök här!
Denna veckan är jag inhyrd som grillmästare på ett företagsevent som Södra arrangerar i Kronobergs Slottsruin och jag kommer då bjuda på grillade hamburgare med en massa goda tillbehör till ca 40 personer. Det är andra gången jag gör ett sånt här event i slottsruinen vilket ska bli jättekul men det krävs en del planering till så många personer. Här kommer ett enkelt recept på goda högrevsburgare med två olika såser, stark ost och friterad lök.
Högrevsburgare med två såser och friterad lök
Ingredienser till 4 personer
▪ 500 g högrevsfärs
▪ salt
▪ peppar
▪ Tillbehör
▪ 4 salladsblad
▪ 8 skivor stark ost
▪ 1 pkt bacon
▪ 1 stor gul lök
▪ 1 dl heinz chilisås
▪ 1 krm spiskummin
▪ 1 dl majonnäs
▪ 1 msk dijonsenap
▪ 4 hamburgerbröd
1 Låt köttet bli rumsvarmt.
2 Forma 4 hamburgare och krydda dem med salt och peppar.
3 Stek i smör eller grilla burgarna runt om ca 2-3 min på varje sida. (för medium stekgrad)
4 Linda in dem i folie och låt vila och efterstekas ca 15 minuter tills de är lätt rosa i mitten
5 Skär löken i strimlor och fritera i olja tills den är gyllenbrun
6 Lägg löken på hushållspapper så överflödigt fett sugs upp
7 Knaperstek baconet
8 Blanda chilisås och spiskummin i en skål
9 Blanda majonnäs och dijonsenap i en skål
10 Bred dijonmajonnäsen på brödets underdel
11 Skölj salladen och lägg på hamburgerbrödet
12 Lägg på ostskivor, kött och toppa med chilisås, lök och bacon.
Lina Ländin