Ugnsbakad torskrygg med örter
Hej, Linas Kök här!
Denna helgen bjuder jag på en god fiskrätt igen och torsk tillhör en av mina favoriter. Tycker fisk passar bra när det är lite dassigt väder ute. I helgen är det dessutom Karl Oskar dagarna i Växjö och då vill man kanske laga något snabbt och enkelt i fall det står annat på agendan. Den här torsklådan går att variera på många sätt och denna är baserad på färska örter.
Ugnsbakad Torskrygg med Örter
Ingredienser till 4 portioner Tid: ca 30 min
800 g torskrygg
1 stor gul lök
1 pkt cocktailtomater
1 fiskbuljongtärning
1 msk hackad färsk timjan
1 msk hackad färsk basilika
3 dl grädde
salt
peppar
riven parmesanost
Tillbehör
Kokt potatis
1 Sätt ugnen på 225 grader.
2 Lägg torsken i en ugnsfast form.
3 Salta och peppra fisken samt smula över buljongen.
4 Lägg skivad lök och tomat runt om fisken och tillsätt färska kryddor.
5 Häll över grädden och toppa med parmesan.
6 Gratinera mitt i ugn i ca 20 minuter.
7 Servera med kokt potatis.
Lina Ländin