Flera restaurangdagar arrangeras i Växjö
I över ett decennium har evenemanget MAT varit en mötesplats för närproducerad och hållbar mat. Med anledning av Coronapandemin är det nu bestämt att MAT2021 får ett nytt upplägg.
Det blir bland annat en ny satsning på Växjös restauranger under MAT-veckan som anordnas den 11–19 september. Dessutom kommer den regionala MAT-rundan tillbaka och seminarieprogrammet blir digitalt.
– MAT2021 blir en möjlighet till en rejäl omstart och revansch för en bransch som under pandemin fått dra ett oerhört stort lass och tvingats ta ett stort ansvar. Mat- och restaurangnäringen bidrar till nya jobb, nya besökare, tillväxt, trygghet och trivsel. De är kort sagt oerhört viktiga för matstaden Växjö, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.
En nyhet för MAT2021 är att det kommer arrangeras ett antal restaurangdagar i Växjö där restauranger bjuds in för att skapa egna tolkningar och aktiviteter med temat lokal och hållbar mat. Besökarna får möta lokala producenter och kan ta del av småländska matupplevelser i en säker restaurangmiljö.