Restaurang i Växjö kritiseras – hade svartmögel och fel livsmedelsinformation
Förra veckan genomfördes en oanmäld livsmedelskontroll av en restaurang i Växjö. Nu kritiseras matstället för flera avvikelser.
Verksamheten ska ha haft fetaost på menyn men i själva verket hade de salladsost. Fetaost har en skyddad ursprungsbeteckning och därmed var livsmedelsinformationen inte korrekt. Salladsosten ska också ha förvarats i öppen konserv utan varuskydd.
I restaurangens dryckeskyl var fläktaggregatet och en bit av taket smutsigt av damm och svartmögel. Även tätningslister i frysen hade svartmögel.
Det ska heller inte ha funnits fungerande termometrar till kylar och frysar. Vid en kontroll i augusti saknade verksamheten dokumentation av temperaturkontroller gällande tillagning. Det fanns fortfarande inte vid den senaste kontrollen.
Verksamheten ska köpa in fler termometrar och dokumentera tillagningstemperaturer en gång i veckan. Dessutom ska listerna i köket ses över.