Mäktig vändning av Växjö Lakers

Publicerad 3 februari 2018
Arkivbild. Pontus Netterberg blev tvåmålsskytt.Foto: Lena Gunnarsson

Serieledande Växjö Lakers tog en ny seger under lördagseftermiddagen. Laget vann mot förra säsongens SM-final Brynäs med 5-3 efter att ha vänt ett tvåmålsunderläge.

Efter halva matchen spelad hade Brynäs en tvåmålsledning. Men tack vare Pontus Netterberg och Elias Pettersson vände Växjö matchen under den andra halvan.

Brynäs tog ledningen i Gavlerinken efter 08.43. Men mindre än minuten senare kvitterade Lakers genom Adam Brodecki. Brynäs tog dock ledningen igen med några minuter kvar att spela i den första perioden. I den andra perioden utökades hemmaledningen genom Jacob Blomqvist.

Lakers är inte laget som ger sig i första taget. Efter drygt 33 minuter reducerade Pontus Netterberg och tidigt i den tredje perioden gjorde han även sitt andra mål för matchen.

Precis innan kvitteringen till 3-3 gick Lakers ner på tre centrar och ändrade i kedjorna. Två minuter senare tog Växjö Lakers ledningen för första gången i matchen. Arvid Lundberg och Eric Martinsson assisterade till Elias Pettersons 17:e mål den här säsongen. Supertalangen noterades för ett mål och två assist i matchen.

Med mindre än tre minuter kvar gjorde Robert Rosén matchens sista mål i numerärt överläge.