Mangosallad med stekt lax
Hej, Linas Kök här!
Vilket väder, vilken helg! Tänk om det alltid kunde vara så här fint. Idag bjuder jag på en ny härlig sallad i solens tecken. Mango är en av mina favoritfrukter och jag älskar att ha den i sallader. Det blir sååå fräscht och gott. En superenkel sallad som jag komponerade ihop för ett antal år sedan och som har blivit en favorit. Den passar utmärkt både till kött och fisk, stekt eller grillad. Smaklig spis!
Mangosallad med stekt lax
Ingredienser till 4 portioner
Tid: 40 minuter varav 30 min behövs för att marinera löken.
▪ Rödlöksmarinad
▪ 1 röd lök
▪ saft och skal från 1 lime
▪ 3 msk olivolja
▪ 1 tsk vit balsamvinäger
• salt
▪ en nypa socker
▪ 1 Roman salladshuvud
▪ 1 Mango
▪ 1 pkt Fetaost
▪ Tillbehör
▪ 4 st färska laxfiléer med skinn
1 Skär rödlöken i tunna skivor.
2 Blanda allt till marinaden.
3 Lägg i rödlöken och låt marinera minst 30 min men helst 1 timma.
4 Skölj och skär sallad fint
5 Skär mangon i kuber
6 När löken är färdigmarinerad, när den fått en mjuk konsistens tillsätt mangon och låt dra till sig dressingen.
7 Salta och peppra laxen.
8 Stek den först ett par minuter med skinnet neråt i pannan med olja och smör
9 Vänd laxen försiktigt och stek 1 minut på andra sidan. Vänd den igen och lägg den med skinnet neråt. Lägg ett lock över pannan. Sänk värmen och låt den eftersteka på låg värme några minuter tills den är genomstekt.
10 Precis innan servering, blanda ner salladen i lökmarinaden och smula ner fetaosten.
11 Servera salladen med laxen och njut
Lina Ländin