Middagstips: Chevrepaj
Hej Linas Kök här!
Denna veckan bjuder jag på paj igen. Det är sommarmat för mig och jag har mängder av goda pajrecept på min blogg. Chevrepaj är en av mina favoriter och jag garnerar den gärna med sparris vilket blir vackert. Dessutom är det ju säsong för sparris och den är lite billigare att köpa. Servera gärna pajen med några skivor Serranoskinka och ringla honung över pajen så sött möter salt. En bit av denna pajen passar bra som förrätt till middagen eller som en lätt lunch.
Chevrepaj
Tid: ca 1 timma
Ingredienser till en normalstor paj
Pajdeg
2,5 dl mjöl
120 g smör
3 msk vatten
Fyllning
80 g Ruccolasallad
2 dl riven prästost
250 g getost (utan mögel)
1 knippe sparris
Äggstanning
3 ägg
1,5 dl mjölk
1,5 dl grädde
salt
peppar
1 Sätt ugnen på 200 grader
2 Mixa allt till pajdegen, detta görs enklast i en matberedaren
3 Kavla ut degen och tryck ut den i en pajform. Nagga hål i pajdegen med en gaffel
4Förgrädda pajskalet 10-15 min
5 Fördela ut ruccolasalladen i botten av pajen
6 Fyll på med hälften av prästosten
7 Fördela ut getosten
8 Fyll på med resten av osten
9 Garnera med sparris
10 Vispa ihop äggstanningen och häll till sist över den
11 Grädda mitt i ugn 25-30 min eller tills pajen fått fin färg och stannat
12 Servera med rostade valnötter/pinjenötter och flytande honung
Lina Ländin