Lakers vann första slutspelsmatchen

Ängelholm • Publicerad 14 mars 2018
Arkivbild. Ludwig Wistén blev tvåmålsskytt.

Växjö Lakers J20-lag spelade SM-final förra säsongen. Nu vill laget upprepa succén och jagar guld. Under onsdagskvällen inleddes åttondelsfinalen i bäst av tre mot Rögle.

Växjö Lakers vann med 5-4 inför 479 åskådare i Lindab Arena. Det var hemmalaget som tog ledningen i början av matchen men sedan följde tre raka Lakersmål.

Ludwig Wistén gjorde 1-1 med drygt fem minuter kvar att spela av den första perioden. I den andra perioden tog Växjö ledningen genom Filip Karlsson-Tägtström. I powerplay kunde Dominik Bokk också utöka ledningen till 3-1 till Växjö Lakers.

I den sista perioden såg Lakers ut att gå mot en enkel seger men i slutminuterna kom Rögle närmare. När Ludwig Wistén gjorde 6-4 med mindre än 90 sekunder kvar att spela var matchen dock vunnen för Växjös del. Lakers övriga två mål i den sista perioden gjordes av Axel Sundberg och Simon Ericsson.

På fredag möts lagen i Växjö. Vinner Växjö även den matchen väntar kvartsfinal.