Calof hjälte i Smålandsderbyt

Publicerad 1 februari 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö Lakers vann Smålandsderbyt mot HV71 för tredje gången den här säsongen. Matchen i Kinnarps Arena slutade med seger med 3-2 för Växjö Lakers.

Det var hemmalaget som tog ledningen efter knappt elva minuter av matchen. HV71 skapade tryck mot Viktor Fasth i Växjömålet och Lakers hade svårt att få till sitt anfallsspel.

I den andra perioden vaknade Lakers till och kunde kvittera genom Brendan Shinnimin. Några minuter senare tog Växjö dessutom ledningen efter mål av trotjänaren Erik Josefsson.

2-1 till Växjö Lakers stod sig till matchminut 57. Med mindre än två minuter kvar att spela styrde Victor Ejdsell in kvitteringsmålet för HV71 och matchen såg ut att gå till förlängning. Men med 22 sekunder kvar att spela gjorde Andrew Calof, som så många gånger tidigare den här säsongen, ett viktigt mål.

Målet innebar tre poäng och Calofs 22:a mål i Lakerströjan. På lördag väntar Brynäs borta för SHL:s suveräna serieledare.