Växjö Lakers föll i toppmötet

Växjö • Publicerad 8 februari 2018
Brendan Shinnimin blev Växjö Lakers ende målskytt mot Djurgården.
Brendan Shinnimin blev Växjö Lakers ende målskytt mot Djurgården.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö Lakers har övertag på nästan alla lag i SHL-hockeyn, men Djurgården är fortsatt en svår nöt att knäcka. Laget vann nyligen i Växjö och under torsdagskvällen tog gästerna andra raka i Vida Arena.

Efter en mållös första period spräckte förre Lakersforwarden Patrik Lundh nollan för Djurgården i andra. Strax efter kunde dock Brendan Shinnimin kvittera.

I tredje perioden fick Djurgården en drömstart. Mikael Ahlén gav laget ledningen och med drygt tio minuter kvar gjorde Niclas Bergfors 1–3 i powerplay.

Sam Hallam plockade ut Viktor Andrén med tre minuter kvar, men trots slutoffensiven blev det förlust med 1–3.

På lördag spelar Växjö Lakers sista matchen före OS-uppehållet. Då väntar Skellefteå på bortais.