Lakers krossade i första finalmatchen

Efter två snabba mål var det inget snack om saken. Växjö Lakers vann den första finalmatchen mot Skellefteå med hela 7-0 i ett fullsatt Vida Arena.
Växjö • Publicerad 17 april 2018

Växjö Lakers fick en drömstart. Under den första perioden spelade Oliver Bohm och Dennis Rasmusson fram Brendan Shinnimin. Han styrde in pucken i mål efter åtta minuter. Någon minut senare var det dags för Liam Reddox att briljera på egen hand efter tekning.

Succéstarten fortsatte under den andra perioden. Robert Rosén satte det tredje målet med hjälp av Joel Persson och Elias Pettersson. Sistnämnde tog också chansen och nätade i powerplay.

I tredje perioden gjorde Andrew Calof det ännu jobbigare för sitt forna lag Skellefteå. Under powerplay spelades han fram till målet av Eric Martinsson. Innan matchen var över gjorde också Robert Rosén sitt andra mål och Janne Pesonen sitt första för matchen.

När slutsignalen ljöd var slutresultatet alltså 7-0. I Viktor Fasth frånvaro övertygade minst sagt Viktor Andrén som höll nollan hela matchen igenom.

Nästa finalmatch spelas i Skellefteå på torsdag.