Växjö Lakers vann första CHL-matchen

Växjö • Publicerad 6 september 2024
Lakersspelarna jublar under CHL-premiären mot Eisbären Berlin.
Lakersspelarna jublar under CHL-premiären mot Eisbären Berlin.Foto: Daniel Enestubbe

Under torsdagskvällen spelade Växjö Lakers den första matchen i Champions Hockey League. Eisbären Berlin stod för motståndet och det blev Växjöseger med 3-1.

3 854 biljetter var sålda och tusentals tog sig till Vida Arena för att se matchen. De fick se Eisbären Berlin ta ledningen i den första perioden men i mittenperioden vände Lakers. Under ett numerärt överläge gjorde Filip Eriksson 1-1 och strax efteråt, under samma powerplay, satte Emil Sylvegård 2-1. I CHL finns en regel att en spelare ska vara utvisad i två minuter, oavsett om laget i numerärt överläge gör mål. I den tredje perioden satte Dennis Rasmussen 3-1.

Växjö Lakers nästa match i CHL spelas mot Sheffield Steelers på lördag.